Класираха и най-иновативните джажди и устройства за 2005 г.

Pinterest LinkedIn +

В поредицата от класации в края на всяка година и във вихъра на все по-дигитализиращия се век напълно резонно идва и подборът на реномираното световно издание PC World за най-иновативни джаджи, устройства или услуги през 2005 г.

Подборът на 25-те победители в общо петте категории показва не само това кой или какво е най-добро според PC World, а това в каква посока се развива цялата индустрия за в бъдеще.
 
Докато част от продуктите определено имат функцията да повишат конкретна функционалност, от избора се забелязва и изменението на начините на консумиране на развлекателната индустрия като цяло.
 
Започвайки от вездесъщия mp3 плейър Apple iPod, минавайки прeз видеокамери от типа JVC Everio GZ-MG70, които записват директно на собствен харддиск, конзолата за видеоигри Microsoft Xbox 360, мобилният телефон Nokia N91 (на снимката) с 4 Gb вградена памет и 500 гигабайтовия Maxtor Shared Storage Plus - всичко е подчинено на бъдещото ни дигитално обсебване.
 
Ако сте в Щатите (в България може да натоварите средно още 40% отгоре) ще ви трябват $24746, за да се снабдите с пълен набор от класираните продукти, но някои от тях, например топ батериите Panasonic Oxyride, струват едва $4.
 
В класацията влиза и услугата Google Earth, която е напълно безплатен и лесен начин да се порадвате на земното кълбо или на вашия град от сателит.
 
Петте най-иновативни устройства в различните категории на PC World са:     
 
Аудио
 
Apple iPod Nano
JVC RX-D702B
Sonos Digital Music System
Yamaha RX-V4600 
Yamaha YSP-1000
  
Камери
 
JVC Everio GZ-MG70
Kodak EasyShare V570 
Sony Cyber-shot DSC-R1
Sony Handycam HDR-HC1
 
Ентъртеймънт
 
Creative Zen Vision 
Microsoft     Xbox 360
Nintendo Nintendogs for Nintendo DS
TiVoToGo
 
Мобилни и др.
 
Airgo True MIMO Gen3
Avvenu
Fujitsu LifeBook P1510D
Google Earth
Nokia N91
Panasonic Oxyride
 
Видео
 
Maxtor Shared Storage Plus
Mitsubishi HC3000U
NEC MultiSync LCD2180WG-LED
Sling Media Slingbox
Sony DVDirect VRD-MC1
360 Toshiba RD-XS54
Сподели.