Том Ханкс срещу сомалийски пирати в нов филм от продуцентите на The Social Network

Pinterest LinkedIn +

Том Ханкс (Тom Hanks) ще се превъплъти в прочулия се по цял свят американски капитан Ричард Филипс, чийто кораб Мерск Алабама, плаващ с екипаж от 20 души, бе нападнат от сомалийски пирати в Индийския океан на около 500 км от сушата през април 2009 година.

Предавайки се без съпротива на пиратите, капитан Филипс спаси своя екипаж, а няколко дни по-късно успя да избяга от спасителната лодка, където е бил пазен от трима от тях, и да доплува до намиращи се наблизо американски командоси "тюлени" от ВМС на САЩ. Последните са имали разрешение от американския президент Барак Обама за използването на сила за освобождаването на Филипс, който е бил застрашен от незабавна екзекуция.

Филмовият проект се разработва от Columbia Pictures съвместно с продуцентския екип на The Social Network, начело със Скот Рудин (Scott Rudin) и Кевин Спейси (Kevin Spacey), а сценарият е написан от Били Рей (Billy Ray). Рудин е продуцент и на лентата Extremely Loud and Incredibly Close с Том Ханкс, чиито снимки стартираха току-що.

Сподели.