Типичният собственик на Bugatti харчи 300 000 евро за допълнителни екстри

Pinterest LinkedIn +

Много хора се възползват от възможността да поръчат допълнителни екстри за новата си кола. Обикновено това оскъпява поръчката с няколко хиляди дори и при по-евтините модели. Но при хиперавтомобилите мащабите са съвсем различни.

"Bugatti произвежда около 100 автомобила годишно, като всеки от тях следва специалните заявки на бъдещия му собственик. По време на автосалона в Лос Анджелис президентът на компанията Стефан Винкелман разказа за някои от подробностите по време на поръчка на автомобил от тази марка, съобщава Car Buzz.

Винкелман казва, че типичният собственик на ново Bugatti обикновено си поръчва допълнителни екстри за средно 300 000 евро. Това е сума, която се добавя върху базовата цена на автомобила и данъците.

Причината за това са не само скъпите материали, но и многото възможности за персонализация, които "Bugatti" предлага. Всеки собственик може да избира между огромен брой комбинации цветове, да си поръчва собствени шарки и др. Максималните опции достигат сума от около половин милион евро, казва Винкелман.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.