В "Bugatti" обмислят да предложат електрическа кола като втори модел

Pinterest LinkedIn +

През тази година "Bugatti" неколкократно влезе в новините с новите си модели. Те обаче са ограничени бройки, продадени предварително на много високи цени. Компанията обмисля да предложи и "по-достъпен" модел, който да е с цена под 1 млн. евро, съобщава "Bloomberg".

"Индустрията се променя фундаментално и трябва да разгледаме какви възможности има за развитие на "Bugatti" като бранд", коментира изпълнителният директор на компанията Стефан Винкелман.

Обмислят се различни варианти. Един от тях е създаването на четириместен автомобил за дълги пътувания или дори кросоувър. И в двата варианта задвижването на новия модел ще е изцяло електрическо, а цената ще е между 500 000 и 1 млн. евро.

Една от целите на Винкелман е да направи така, че "Bugatti" да може да оцелява като самостоятелна компания, както и да покаже на собственика си "Volkswagen Group", че брандът е успешен. Той коментира, че "Bugatti" вече "печели прилични пари", като сега основната цел вече не е да впечатлява само с инженерните си постижения, но и да ги превръща в доходоносни пазарни предложения.

Той казва, че продажбите на Chiron вървят добре. Хиперавтомобилът е ограничен до 500 броя, като вече има по-малко от 100 свободни места. Компанията произвежда около 100 автомобила на година, включително с моделите като Centodieci. Ако "Bugatti" предложи по-евтин модел, Винкелман очаква производството да скочи до над 600 автомобила годишно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.