Bugatti Centodieci струва 8 млн. евро и всички бройки са продадени

Pinterest LinkedIn +

"Bugatti" продължава със стратегията си да представя по два нови модела всяка година. След La Vouiture Noire по-рано тази година, сега по време на "Седмицата на автомобилите" в Монтерей, Калифорния, компанията представи втория си специален модел – Centodieci.

Името, което буквално преведено от италиански означава "110", е избрано в чест на модела EB110, който компанията пусна през 90-те. Името на EB110 пък е в чест на 110-годишния юбилей на основателя на компанията Еторе Бугати.

Centodieci ("Чентодиечи") струва 8 млн. евро преди данъците и таксите. От модела ще има само 10 броя, като всички вече са продадени.

Това е най-мощният шосеен модел на "Bugatti" досега. Колата използва същия двигател като Chiron, но с леки промени и подобрения, които увеличават мощността до 1600 к.с. Това ще ѝ позволи да се изстреля от място до 100 км/ч за 2,4 секунди. От място до 200 км/ч се стига са 6,1 секунди, а до 300 км/ч – за 13,1 сек. Максималната скорост е ограничена на 380 км/ч.

Centodieci е по-лек с около 20 кг. от Chiron, като аеродинамиката е съизмерима с тази на модела Divo от миналата година. Това означава, че Centodieci ще се справя много добре в завоите и ще генерира доста сериозно сцепление.

И макар Centodieci да беше представен в бяло, собствениците на автомобила ще могат да изберат всеки цвят, който пожелаят. Колите са продадени още сега, но ще бъдат готови за собствениците си след две години.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.