Тим Бъртън започва снимките на чудатата приказка за Мис Перигрин

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът, чиято стихия са мрачните и пронизващи съзнанието истории, ще режисира филм по книгата на Ренсъм Ригс, озаглавена Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Домът на мис Перигрин за чудати деца).

Книгата представя историята на 16-годишния Джейкъб, който открива на остров развалините на дома на Мис Перигрин за чудати деца. Малко по малко Джейкъб разбира, че сред обитателите на дома има момче с пчелен кошер в стомаха и момиче, владеещо левитацията.

От 20th Century Fox обявиха, че снимачният процес започва във Флорида и ще продължи в Обединеното кралство и Белгия.

В главната роля е Ейса Бътърфийлд, който изигра Ендър в Ender’s Game (Играта на Ендър). На Ева Грийн пък е дадена ролята на Перигрин.

В каста са още Ела Пърнел (Maleficent), Самюел Л. Джаксън (Тhe Avengers), Джуди Денч (Skyfall) и др.

"Незабравимата, вълнуваща и завладяваща приказка поставя в центъра си 16-годишния Джейкъб (изигран от Ейса Бътърфилд), който тръгва по следите на улики, отвеждащи го на мистериозен остров, където той открива рушащите се развалини от дома за чудати деца на Мис Перигрин. Докато Джейкъб изследва изоставените спални и коридори, той открива, че предишните обитатели са много повече от чудати; те са притежавали невероятни сили. И може би все още са живи."

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children влиза в кината на 4 март 2016 г.

Сподели.