Disney привлече Tim Burton за 3D продукции

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът Тим Бъртън (Tim Burton) започва работа с филмовия гигант Disney по два нови 3D проекта - приказките "Алиса в страната на чудесата" и "Frankenweenie".

Колаборацията на Бъртън със студията на Disney ще започне с филмирането на "Алиса в страната на чудесата", където ще се преплитат анимационната техника "хващане на движението", станала популярна от филма "Полярен експрес", с игрални, неанимирани моменти.

Сценарият-адаптация по романа на Луис Карол ще бъде написан от Линда Уулвертон (Linda Woolverton), работила по класически детски филми като "Цар лъв" и "Красавицата и звяра".

Планира се продукцията да започне в началото на 2008 г. с продуценти Ричард Занук (Richard Zanuck), Джо Рот (Joe Roth) и Сузане и Дженифър Тод (Suzanne и Jennifer Todd).

След като приключи с "Алиса в страната на чудесата" Тим Бъртън ще започне работа по адаптацията на собствената си късометражна анимация от 1984 г. "Frankenweenie".

"След като решихме да работим по тези проекти, единственото име, което ми дойде на ума е Тим Бъртън", каза пред списание Variety Орен Авив - директор на Walt Disney Motion Pictures Group. "Това са проекти, които се нуждаят от някои с уникална визия за света, за да може наистина да им даде специален поглед и незабравими характери. Единствено Тим Бъртън може да направи това."
Сподели.