"Ти защо си тук?": Чуйте новата песен на Миро и Койна Русева!

Pinterest LinkedIn +

След успеха на "Нависоко" Миро и Койна Русева записаха нова съвместна песен. Във втория им дует Койна пита Миро "Ти защо си тук?" и очаква той да вземе важно решение в живота.

Песента е балада и разкрива по един безспорен начин дълбочината на гласа на Койна Русева и изключителния талант на Миро. Видеото към песента е своеобразно продължение на "Нависоко". Димо Алексиев е творец (архитект), който е в творческа криза и в същото време живее с две жени. Едната е Койна Русева, а другата – Красена Ангелова. Зрителите разбират, че това е само химера, неуловим копнеж, а може би и нещо повече от любов. Вероятно това е самият живот, който се променя.

А дали жените наистина живеят с главния герой, или са само в неговото подсъзнание – трябва да прецените сами. "Ти защо си тук?" е въпрос, който може да бъде зададен от една жена по хиляда начина и може би само по два – от един мъж.

Клипът, който създателите му наричат "филм", е заснет за един ден в покрайнините на София и "отдава почит към творчеството на Ингмар Бергман". "Финалът е отворен, за да ни подскаже, че (вероятно) ще има и трета песен, съответно трети филм", допълват те.

Във филмовата версия на "Ти защо си тук?" участват легендите на българското кино и театър Меглена Караламбова (76) и Борис Луканов (83). Режисьори на филма са Васил Стефанов и Стефка Николова. Оператор – Васил Михайлов. Сценографията е дело на Марина Янева. Музиката и текстът са създадени от Димитър Вълчев, аранжиментът – на Момчил Колев. Продуцент на проекта е Игор Марковски.

Вижте го!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.