The Walking Dead S02 стартира през есента на 2013

Pinterest LinkedIn +

Тиражираната след раздаването на 2013 BAFTA Games Awards информация, че вторият сезон на The Walking Dead ще стартира през есента на 2014 г., се оказа невярна за радост на многобройните фенове на гейм адаптацията по едноименния комикс и сериал, разработвана от Telltale Games.

Оказва се, че в основата на недоразумението е изказването на съоснователя и изпълнителен директор на компанията Дан Конърс, направено в интервюто му за Eurogamer след церемонията: "Целим се в рилийз през есента на следващата година".

Следващата година всъщност е тази година – 2013, поясняват от Telltale, чиято продукция включва още заглавия като Sam & Max, Monkey Island и Back to the Future.

Първият сезон на The Walking Dead, състоящ се от пет части, излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 в периода април-ноември 2012 г., а с известно закъснениe всеки от епизодите излезе и за iOS.

Играта спечели повече от 80 титли Игра на годината (2012), регистрира повече от 8,5 млн. продадени копия от отделните епизоди още преди края на миналата година и има осреднен рейтинг от около 88/100 за целия сезон (MetaScore).

Сподели.