17-годишният Nick D'Aloisio взе $30 млн. на Yahoo за iOS приложението Summly

Pinterest LinkedIn +

Британският програмист Ник Д'Алосио (Nick D'Aloisio) сбъдна съвременната американска мечта – да продаде своя софтуерна разработка за седемцифрена сума, ставайки милионер буквално за една нощ. Създавайки първото си мобилно приложение на 12-годишна възраст, пет години по-късно Д'Алосио продаде своята последна и най-впечатляваща разработка – RSS четеца за синтезиране на статии Summly на Yahoo – за внушителната сума от $30 млн.

Срещу нея интернет гигантът, поддържащ втората най-експлоатирана търсачка в световната мрежа към днешна дата, си осигури контролния пакет от акциите на Summly.

Oсвен него по-големи или по-малки инвестиции в приложението са направили Уенди Мърдок, Йоко Оно и Аштън Къчър, твърди се в статия на New York Times. По стечение на обстоятелствата последният изпълнява ролята на софтуерен милионер в хитовия сериал Two and a Half Men и скоро ще може да бъде видян в кината в образа на покойния Стив Джобс.
Въпреки че вече е подсигурил бъдещето си, както и това на бъдещите си деца, и има гарантирано работно място в Yahoo, 17-годишният Д'Алосио смята за най-важно към настоящия момент да завърши средното си образование, което прекъсва временно миналата година, за да се концентрира върху работата по Summly.


Сподели.