Каква е тази миризма? Разберете с Google Нос (Google Nose)

Pinterest LinkedIn +

На 1 април 2013 г. Google представи най-новата си услуга - Google Nose (Google Нос в българската версия на търсачка No.1). Достъпът до нея е елементарен – линк към новия сервиз е позициониран непосредствено под полето за търсене, така че е изключено да остане незабелязан дори от най-разсеяния потребител, влизащ в Google през началната страница на търсачката.

Какво представлява Google Nose?
Google Нос се възползва от нови и съществуващи технологии - POMIRISALLCD™ 1.8+, за да предложи практическа работа с най-остро обоняние и съвместимост с висока разделителна способност за точни и контролирани миризми.

Откриването на околната миризма за Android събира аромати посредством най-сетивната мобилна операционна система в света, а базата данни се попълва ежесекундно от информацията, подавана от екипите в автомобилите на Градска миризма, които индексират милиони километри въздух.

Google Nose стартира с гигантската База от аромати, надхвърляща 15 000 000 аромабайта. Предубедените към възможностите на услугата могат да я изпробват като посетят страницата й и кликнат върху синия бутон в надпис Изпробвайте Google Нос Бета.

Google ще предложи за помирисване произволен одушевен или неодушевен предмет или психически състояния като мокро куче, контейнер за боклук или дадено чувство. Всичко, което е нужно да направите, е да изберете синия бутон "Помирисване" и да следвате стриктно инструкциите…

Важно: Ако не успеете да усетите аромата, вероятно страдате от запушен нос или мониторът на устройството ви се нуждае от подмяна с такъв от 19-то поколение. Все пак можете да опитате да се приближите още по-близо или да използвате допълнителните инструкции на Google като кликнете върху връзката "Нуждаете се от помощ?".


Сподели.