Tesla готви спортна версия на Model 3, която ще "победи всички в класа си"

Pinterest LinkedIn +

Въпреки проблемите с производството в "Tesla" продължават да работят и по нови модели. Илон Мъск обяви, че компанията ще предлага спортна версия на Model 3, която ще "победи всички в класа си на писта".

Спортният Model 3 ще има два електромотора и задвижване на всички колела. Това трябва да изстрелва колата от място до 100 км/ч за 3,5 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч, а пробегът с едно зареждане на акумулаторите е 500 км.

Цената на спортния Model 3 ще е с няколко хиляди долара по-висока от тази на стандартния модел. Тя ще достига 78 000 долара с почти всички екстри. Мъск казва, че ще се плаща допълнително за автономния режим Autopilot.

"Цената е приблизително колкото на BMW M3, но колата е с 15% по-бърза и с по-добро управление", твърди Мъск.

Двата електромотора ще могат да работят както заедно, така и самостоятелно. Единият е за предната ос, а другият – за задната. "Единият мотор е оптимизиран за мощност, а другият – за по-дълъг пробег. Колата може да върви без проблеми дори и ако единият мотор се повреди. Така ще стигате до дестинацията си и няма да оставате отстрани на пътя в потенциално опасни условия", казва още Мъск.

"Tesla" ще предлага и специален пакет от задвижването на всички колела и два мотора са стандартната версия на Model 3. Този пакет ще струва 5000 долара и ще ускорява колата до 100 км/ч за 4,5 сек., спрямо 5,1-5,6 сек. за стандартния модел. Максималната скорост също е увеличена от 209 км/ч на 225 км/ч.

Целта на "Tesla" е да започне доставките на новите версии на Model 3 през юли т.г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.