Терористи отмениха фестивала Rock am Ring в Германия

Pinterest LinkedIn +

Терористична заплаха спря един от най-големите рок фестивали в света - Rock am Ring, който се провежда ежегодно в Нюрбург, Германия. Събитието трябваше да се проведе този уикенд, от 2 до 4 юни 2017 г.

Прекъсването му беше обявено на сайта и на фейсбук страницата на фестивала: "Заради терористична заплаха полицията ни посъветва да прекъснем фестивала. Умоляваме всички посетители да напуснат района по спокоен и контролиран начин, в посока изходите и къмпинг зоните".

По-късно стана ясно, че двама от озвучителите на фестивала са заподозрени като атентатори, след като инсталирали предполагаемо взривно устройство близо до сцената.

Снимките от мястото на събитието показаха, че публиката спокойно се е изнесла към изходите и бързо е освободила терена.

Rock_am_Rinh

На фестивала Rock am Ring всяка година се събират десетки хиляди фенове на различни музикални стилове − рок, пънк, хип-хоп и поп артисти. Тази година на трите сцени трябваше да се изявят стотици музиканти, сред които скандалният Лиъм Галахар (Liam Gallagher), култовите Рамщайн (Rammstein) и много други по-млади, но интересни изпълнители.

Към момента организаторите смятат, че фестивалът може да продължи днес, 3 юни, но дали това ще се случи, предстои да бъде обявено.

Терористичната заплаха в Германия идва само седмица след като джихадист се взриви на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, при което загинаха 22 души. 

Сподели.