"Посоки" на Стефан Командарев триумфира на фестивала в Кан (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Новият филм на Стефан Командарев "Посоки" успя да спечели публиката на филмовия фестивал в Кан, писаха от Дневник.

Директорът на фестивала Тиери Фремо представи всички от екипа на продукцията и сподели, че въпреки дългото си отсъствие България се е завърнала достойно в Кан.

Световната премиера на "Посоки" обра овациите на публиката и беше определен като "оптимистичен" въпреки по-грубото представя на българската действителност.

"Започнах да работя по този проект, след като шофьорът на такси, в което се возех, се пошегува, че днес в България са останали само оптимистите, тъй като песимистите и реалистите вече са я напуснали. Този филм е доста различен от това, което съм правил досега, и ме отвежда в нова посока", сподели Командарев от сцената в зала "Дебюси". 

Именно в таксита се развиват историите в новата нискобюджетна лента, която представи страната ни на световния форум във Франция. Главни герои във филма са шофьорите на шест таксита, в които шестима души разказват истории.

В края на представянето на българския филм Командарев е бил поканен от Тиери Фремо да каже нещо на български език и режисьорът се обърнал към хората в залата с думите: "Направих този филм и заради двете ми деца и тяхното бъдеще в България", а изказването му било прието с бурни овации от българите в залата.

Фотографите също са изпратили с аплодисменти актьорите Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Добрин Досев, Борислава Стратиева, Димитър Баненкин и Стефан Денолюбов след традиционната фотосесия след прожекцията.

Сподели.