Стефан Командарев смело напред с нискобюджетния филм "Съвместимост"

Pinterest LinkedIn +

Снимките на новия филм на Стефан Командарев с работно заглавие "Съвместимост" ще стартират през ноември тази година. Режисьорът на лентите "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и "Съдилището" се е заел с нова история за житейския избор и непредвидените ситуации, чрез които изпитаме най-вече самите себе си.

Филмът ще бъде заснет изцяло в нощна София. В рамките на 24 часа в шест софийски таксита се развиват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. 

В момента екипът на филма – Стефан Командарев, операторът Веселин Христов и художникът Мария Койчева – приключва своите нощни разходки из София, чиято цел е да бъдат избрани най-подходящите места за снимки.

Една от големите новини около предстоящия филм е, че в работата по лентата ще бъдат включени специалисти и техника от Германия. Сложните сцени и снимачни похвати ще изискват сериозна подготовка както за екипа, така и за актьорите, които ще трябва да се озоват на снимачната площадка по-рано от обичайното.

"Трябва да се оправим в рамките на доста малък бюджет, но знаем как това да не се отрази на качеството на филма. Голяма част от епизодите ще бъдат заснети в един кадър, което е амбициозно и трудно, но ще засили чувството за реализъм.

Това е предизвикателство за актьорите, които едновременно ще играят и ще шофират коли из нощна София. Вече сме осигурили малка, но важна подкрепа от Германия – оттам ще дойде снимачната техника и ще бъде осъществена част от постпродукцията на филма" разказва Стефан Командарев.

Нискобюджетният филм "Съвместимост" е базиран на реални случки и персонажи, както и на един разказ от Антон Павлович Чехов. Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.