Тейлър Суифт е най-успешната изпълнителка на 2022 г. според "Билборд"

Pinterest LinkedIn +

Тейлър Суифт изпраща забележителна година с множество спечелени награди и милиони продажби на десетата си студийна колекция "Midnights".

Американското списание "Билборд" призна Тейлър за най-успешната певица при разкриването на класацията си за 2022 г. "Midnights" на Суифт отбеляза най-успешния дебют на изпълнителката досега. Още преди да е приключил денят на премиерата, колекцията разби рекорда на Spotify, Аpple Music и Amazon Music за най-стриймван албум за ден в историята на музикалните платформи. Според световните рекорди на Гинес оригиналната и 3 a.m. версията на "Midnights" събират общо над 184 милиона слушания само в Spotify, с което Тейлър е обявена за най-слушания артист в рамките на 24 часа.

В албума певицата изненада феновете си и с дуeт с Лана дел Рей – баладичното парче “Snow On The Beach”. Песента стана най-големият дебют на женска колаборация в историята на Spotify, надминавайки сътрудничеството на Ариана Гранде и Лейди Гага "Rain on Me“.

Невиждан досега триумф Тейлър отбеляза и с окупирането на целия топ 10 на класацията Billboard Hot 100 само за седмица, измествайки поп кралицата Мадона като изпълнителката с най-много парчета в листата. Суифт се изравни и с Барбара Стрейзънд за най-много №1 албуми в "Билборд 200" сред жените (11) и стана единственият музикант, който прекара цяла година начело на "Billboard Artist 100". С водещия сингъл в "Midnights" – "Anti-Hero"  Taylor Swift подобри още едно свое постижение. Парчето е вече три поредни седмици на върха на британските музикални класации, което го прави и най-успешния сингъл на Суифт в Обединеното кралство до момента.

Албумът "Midnights" излиза и се разпространява на българския музикален пазар от "Анимато мюзик" и "Universal Music Group".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.