"Ще преобразуваме децата ви" - шегувайки се, пее Мъжкият гей хор на Сан Франциско

Pinterest LinkedIn +

Мъжкият гей хор от Сан Франциско (San Francisco Gay Men’s Chorus) определено знае как да провокира хората с консервативни възгледи! Песента им "Ще направим децата ви обратни" (“We’ll convert your children") се шегува с едно от опасенията на тези хора, че рекламирането на нестандартната сексуална ориентация провокира интереса на децата към подобни практики. 

Песента подема тази идея и я развива с шеговит текст. Песента започва сериозно със стих към хората, които „мислят, че сме грешни / Вие се борите срещу нашите права / Казвате, че всички водим живот, който не можете да уважавате“. По-нататък, шегувайки се, певците обявяват, че имат програма за „превръщане на децата ви в приемащи, грижовни хора: „Ще преобразуваме вашите деца / Случва се малко по малко/ Тихо и неусетно/ И едва ще го забележите/ Можете да ги предпазите от дискотека/ Предупреждавайте за Сан Франциско/ Накарайте ги да носят плисирани панталони , не ни пука/ Ще обърнем вашите деца/ Ще ги направим толерантни и справедливи” - се казва още в текста.

Мъжкият гей хор на Сан Франциско (SFGMC) е първият гей хор в света. Премиерното изпълнение на хора е на стълбите на кметството в града. То е било своеобразен бунт срещу дискриминацията и фанатизма, а след това изпълнение хорът е вдъхновил световното хорово движение LGBTQIA+. "С над 300 силни певци днес, SFGMC обединява хора и общности чрез силата на музиката. И ние едва започваме" - се казва на сайта на музикантите.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.