Летни седмични школи за деца в Националния етнографски музей

Pinterest LinkedIn +

В периода до 07.07.2023 г. в Националния етнографски музей ще проведат седмични летни школи за деца на възраст между 7 и 14 години. Програмата предвижда множество занимания, включващи представяне на различни аспекти от традиционната култура и изработка на изделия с помощта на майстори, които ще останат за спомен на участниците. Ще бъдат представени детски игри от миналото. Част от темите, залегнали в програмата, са традиционното облекло и накити, поминъци, обредни хлябове, вярвания и др.

Време на провеждане (от понеделник до петък, включително): 12 – 16 юни; 19 – 23 юни; 26 – 30 юни; 3 – 7 юли. Заниманията ще се провеждат от 9.30 до 16.00 ч. Включването в групите е по реда на записване на участниците. Групите ще наброяват максимум 15 деца. Предварителната заявка за участие е задължителна и можете да я направите на тел. 0879807947.

Цена за включване в седмична школа: 150 лв. за седмица.

Всеки родител трябва да подготви храна за обяд за детето си. Моля носете разпечатана и подписана декларация за информирано съгласие(декларацията можете да свалите от този линк: https://nembg.com/wp…/uploads/2023/06/ParentDecl-1.pdf). Пълната програма можете да видите на сайта на Националния етнографски музей.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.