Тайните служби на Дядо Коледа (Arthur Christmas)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2011, 99 мин. Режисьор: Сара Смит Сценарист: Питър Бейнам, Сара Смит С гласовете на: Джеймс МакАвой, Хю Лори, Джим Броудбент, Бил Най, Имелда Стонтън, Ашли Дженсън. Анимация

За филма:

Aardman production и Sony Pictures Animation създават един остроумен, находчив, различен и смешен филм, който представя нова вариация на забавните истории за белобрадия старец.

В 3D приказката ще чуем гласовете на Джеймс МакАвой (James McAvoy) в ролята на главния герой и най-малък член на семейство Коледа - Артър, както и звездата от "Доктор Хаус" Хю Лори (Hugh Laurie), чийто глас стои зад персонажа на големия брат Стив. Джим Броудбент (Jim Broadbent), познат ни от поредицата за Хари Потър, "Дневниците на Бриджит Джоунс" и др.,  е гласът на Дядо Коледа XVIII и баща на Артър и Стив.

Имелда Стонтън (Imelda Staunton), друга звезда от "Хари Потър", се превъплъщава в баба Коледа - една твърде способна жена в сянката на мъжа си. И накрая, Бил Най (Bill Nighy) - престарелият заядлив 136-годишен Прадядо Коледа, който мрази всички нови технологии, но е твърде горд, за да се пенсионира и с готовност тръгва с Артър на едно последно пътешествие около света.

Историята:

Дядо Коледа цяла година подготвя подаръците си във високотехнологичния си център на Северния полюс, лети със шейна-стелт, има армия от елфи и разполага с точно 18.14 секунди на къща, за да раздаде всички подаръци само за една нощ.

Артър обича всичко свързано с Коледа, но заради своята непохватност, страх от елени, високи скорости и алергия към от снежинки, сякаш не е част от семейството. Нещата се променят, когато едно дете остава без подарък, а никой не подозира, че Артър е способен да спаси Коледа и да направи последната доставка навреме по старомодния начин - чрез старата шейна с 8-те великолепни елена.


Сподели.