Хю Лори слага край на актьорската си кариера след финала на "Доктор Хаус"

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-популярните лица на телевизионния екран в цял свят - актьорът Хю Лори (Hugh Laurie), е на път да разочарова милионите си почитатели. Британецът, който на два пъти спечели "Златен глобус" за превъплъщението си в култовия доктор Хаус от едноименния драматичен сериал на FOX - House M.D., призна, че след края на сагата възнамерява да сложи край на актьорската си кариера.

Въпреки че в момента Лори е сред най-скъпоплатените ТВ звезди в света с хонорара си от 156 хиляди лири на епизод, а предложения за нови роли така и не му липсват, той е категоричен, че предпочита да е зад, а не пред камерата. 

"Трябва да признаете, че имах късмет и той определено ме поразглези тук, в Америка. Дори не мога да си представя, че би могло да ми се случи отново и да уцеля десятката пак с толкова популярно заглавие.

Затова всъщност смятам по-скоро да се посветя на писането, продуцирането или режисирането – неща, в които бих бил по-добър. Да, сега съм известен, но не вярвам, че птичето ще кацне за втори път на рамото ми", коментира Хю Лори.

Съвсем наскоро той пусна на пазара и първия си студиен албум – Let Them Talk, издаден под шапката на Warner Bros. Records и изцяло в духа на нюорлеанския блус. В тавата актьорът демонстрира клавирни и вокалния умения, подкрепен от имена като Ирма Томас, блус пианиста Алън Тусант и самия Сър Том Джоунс (Tom Jones).


Сподели.