Тайна страница на принц Хари разкриха медии

Pinterest LinkedIn +

Британският принц Хари години наред поддържа тайна страница във Facebook, използвайки псевдонима Спойк Уелс, съобщава "Daily Mirror". С прякора Спайк (Spike) към принца се обръщат негови близки приятели и членове на семейството му.

В алтернативния си профил в социалната мрежа младият принц се представя като човек, роден в град Маун в Ботсвана - място, което Хари посети през 2007 г. с тогавашната си приятелка Челси, а по-късно пак там прекара и първата си романтична ваканция с Меган Маркъл. 

Британските мадии, разкрили неофициалния профил на принц Хари, отбелязват, че страницата е била изтрита. Бившият шеф на кралската охрана Дей Дейвис коментира, че всеки неофициален профил на член на кралското семейство в социална мрежа застрашава неговата безопасност.
 
От 31 март миналата година принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се отказаха от благородническите си титли и задължения, но засега пазят правото си да се наричат херцог и херцогиня на Съсекс. В изявления пред медиите принцът призна, че трудно е взел подобно решение, но го е направил в името на съпругата и сина си.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.