Принц Хари и Мегън: "Оттегляме се от кралския двор"

Pinterest LinkedIn +

Британският принц Хари и съпругата му Мегън обявиха официално, че се оттеглят от ролята си на членове на кралското семейство и възнамеряват да станат финансово независими. Двамата обаче уточняват, че ще продължат да подкрепят британската кралица Елизабет Втора и да изпълняват задълженията, които имат към нея.

Съобщението на младите благородници е публикувано в техния Инстаграм и в сайта на семейството. В него се казва още, че решението им е взето след много месеци на размисли и разговори. Двойката споделя, че има намерение да прекарва повече време и в Северна Америка и ще работи, за да бъде независима във финансово отношение.

"Този географски баланс ще ни даде възможност да възпитаме сина си в признателност към кралската традиция, на която принадлежи, като същевременно семейството ни ще има възможност да се концентрира върху следващия етап от живота ни, който включва и ново благотворително начинание", обясниха още Хари и Мегън.

Съобщението е изненадващо за мнозина, но за други идва съвсем очаквано на фона на десетките слухове от последните месеци за обтегнати отношения между двете млади кралски снахи – Меган Маркъл и Кейт Мидълтън. Тези слухове обаче до момента не са намерили своето потвърждение, макар че медиите на Острова коментират и факта, че новината вероятно неслучайно идва тържествен за кралското семейство ден – днес съпругата на принц Уилям навършва 38 години.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.