Световната оперна звезда Анна Нетребко за първи път в България

Pinterest LinkedIn +

Сопрано със звездна сила в най-добрия смисъл на думата, харизматична изразителност, която пронизва всеки елемент от изпълнението ѝ“ - Антъни Томасини, New York Times

Световната оперна звезда Анна Нетребко ще има своята първа среща с българската публика на 20 март 2025 година в „Арена София”. Оперната гала ще е под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония.

Нетребко започва своята кариера през 1994 година, за да достигне най-престижните оперни сцени. Тя е звездата на миланската "Ла Скала", виенската Щаатсопера, операта "Метрополитън" в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, берлинската Щаатсоперa, участник е в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи и т.н.

Нетребко неизменно се отличава в света на операта, като демонстрира забележителен диапазон и артистична чувствителност в образите на най-емблематичните оперни героини. В репертоара ѝ са включени опери на Моцарт, Верди, Белини, Доницети, Масне, Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа и много други.

Най-очкаваните ѝ участия това лято са в 8 спектакъла на миланската "Ла Скала" (Турандот/Пучини), които започват от 25 юни, и 3 спектакъла през август в Арена ди Верона (Тоска/Пучини).

Сред многобройните си награди и отличия Нетребко има три номинации за наградата „Грами“, немската награда „Бамби“, „Певица на годината” на класическите музикални награди BRIT, музикалната награда „Полар“ за 2020 г., която често е наричана „Нобелова премия в областта на музиката“. През 2007 година от вестник „Таймс” Нетребко е обявена за една от 100-те най-влиятелни личности в света.

Заедно с Анна Нетребко на сцената ще видим и нейния съпруг Юсиф Ейвазов - драматичен тенор с процъфтяваща международна кариера. Неповторимото звучене на гласа му, описван като „метален, стенторичен и подчертано италиански“ (L.A. Times), и изключителното му сценично присъствие му позволяват да съчетава активната си оперна кариера с чести концертни изяви.

Очакавайте оперната гала под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония на 20 март 2025 година, „Арена София”. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim.
Сподели.