Светът е Е3! Най-голямо гейм събитие започва в Los Angeles Convention Center

Pinterest LinkedIn +

От 6 юни (официално от 7-ми) светът е Е3. Най-голямото, шумно, значимо и привличащо вниманието на световната геймърска общественост събитие, отбелязано с тлъсти червени цифри в календара на всеки журналист, разработчик, разпространител или фен на видео игрите по земното кълбо.

Тазгодишното Electronic Entertainment Expo ще се състои (по традиция) в огромния Los Angeles Convention Centerлегендарният дом на култовото експо от момента на неговото създаване през 1995 година (с кратки прекъсвания през 2007 и 2008 г.). 

Отново върху огромната търговска площ на Центъра от цели 67 000 квадратни метра среща ще си дадат всички значими имена в индустрията, за да покажат най-новите си и вълнуващи игрални проекти; да очертаят бъдещите тенденции в бранша, да загатнат за това какво ни очаква през следващите 12 месеца в сферата на видео гейминга. 

През тази година големите компании, участващи в шоуто, ще са дори повече отколкото през 2010 година (когато, припомняме, на Е3 видяхме повече от 300 световноизвестни имена от 90 страни, показващи продуктите си пред повече от 45 000 души). 

Прес-събитията на Е3 2011 очаквано ще са много и интензивни, а някой участници буквално нямат търпение шоуто да започне. Още на 2 юни легендите от Konami стартираха серията шумни презентации с официална пресконференция.

Сред по-интересните акценти тук бяха:

  • Новата Transfarring система на Kojima Productions, демонстрирана лично от култовия Хидео Коджима (създателят на Metal Gear Solid), както и чисто новия графичен енджин, наречен Fox.
  • Нови кадри от предназначената за портативната конзола на Sony от следващо поколение PlayStation NGP игра Silent Hill: Book of Memories, а успоредно с това анонса на специално колекционерско издание на франчайза, включващо Silent Hill 2 и 3 в HD. Видяхме и специален Е3 трейлър на задаващия се Silent Hill: Downpour.

  • Показани бяха и Metal Gear Solid: HD и Zone of the Enders: HD колекционерски издания за PlayStation 3 и Xbox 360. Интересни бяха новият трейлър на Metal Gear Solid: Snake Eater 3D (за Nintendo 3DS), както и новоанонсираното заглавие NeverDead със саундтрак от Megadeth.
  • Изключително приятна изненада беше и анонсът на завръщането на един мега популярен и обичан франчайз от близкото минало – Contra.

Това, разбира се, беше едва миналата седмица и следователно вече е стара новина! Още на старта на новата, нещата започват да се нажежават, тъй като в рамките на следващите 48 часа, Лос Анджелис ще ври и кипи, тъй като най-интересните прес-събития тепърва предстоят!

Нещата започват още на 6 юни по следния график:

  • 6 юни

Събитие: Microsoft Press Conference – стартира в 12:30 централно европейско време (CET)
Събитие: Electronic Arts Press Conference – стартира в 15:30 CET
Събитие: Ubisoft Press Conference – стартира в 17:20 СЕТ
Събитие: Sony Press Conference – стартира в 20:00 СЕТ
 

  • На 7 юни нещата ще продължат с:

Събитие: Nintendo Press Conference – стартира 12:00 СЕТ

Следвано от презентации на заглавия като: Mass Effect 3, Battlefield 3, Batman: Arkham City, Resistance 3, Starhawk, Twisted Metal, Super Secret Sony Game, Journey, Uncharted 3: Drake's Deception, Gears of War 3 (Campaign), Modern Warfare 3.

  • На 8 юни програмата е не по-малко натоварена:

Spider-Man: Edge of Time
Dead Island
Gears of War 3 (Horde Mode)
Rage
Prey 2
The Elder Scrolls V: Skyrim
Saints Row III
Lord of the Rings: War in the North
Ninja Gaiden III
The Darkness II
Street Fighter X Tekken
Resident Evil: Operation Raccoon City
WWE 12
Prototype 2
BioShock Infinite
 

И това са само една малка, дяволски малка, порция от всичко, което можем да очакваме в рамките на следващите 5 кратки, но очевидно безкрайно съдържателни дни!

Междувременно, на E3 ще видим маса нови анонси, голяма част от които все още се пазят в тайна. Nintendo, например, почти сигурно ще покажат новата си конзола, наследник на феномена Wii, която за момента носи кодовото наименование Project Café. От Sony пък ще видим NGP в окончателен вид и вероятно с крайна цена и комплект стартови заглавия.

Microsoft засега мълчат по повод на нов хардуер, но явно смятат да смаят всички с нови заглавия, някой от най-значимите от които ще са Tomb Raider, Forza 4, Star Wars Kinect, Gears of War 3, все още неназован нов Halo проект, повече детайли за новото заглавие на Crytek - Codename Kingdoms, The Elder Scrolls V:Skyrim, Alan Wake: Night Springs (също с поддръжка на Kinect), XCOM, Hitman: Absolution, Modern Warfare 3, Fable: The Journey, Raving Rabbids версия за Kinect и още и още!

Дали ще можем да покрием всичко ставащо? Едва ли – изобилието от анонси и събития ще е огромно! Ако не искате да пропуснете нищо от шоуто можете да го следите в реално време, онлайн тук.

Сподели.