E3 2011: Halo 4 идва по Коледа на 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Halo Reach няма да е последната игра от хитовия FPS франчайз на Microsoft, стана явно в края на пресконференцията на компанията на Бил Гейтс в първия ден на Electronic Entertainment Expo 2011.

Седмото заглавие от сериите е озаглавено Halo 4 и ще излезе за Xbox 360 по Коледа на 2012 г., по-малко от три години след премиерата на Reach, която ще остане последната Halo игра, произведена от Bungie.

Halo 4 се разработва от американското студио 343 Industries, създадено от Microsoft с единствената цел да произвежда ново съдържание от франчайза, и се явява пряк наследник на Halo 3, която излезе през септември 2007 г. и инкасира $300 млн. в първата седмица след рилийза си.

Събитията в предстоящата игра ще следват хронологически тези от предшественика й, а в центъра им отново ще е кибернитично подобреният супервойн Master Chief – главният герой от Halo: Combat Evolved, Halo 2 и 3. Halo 4 е замислена като първата игра от нова Halo трилогия, а освен Master Chief, в нея ще се завърне незаменимата Cortana.

Сподели.