Обявиха Blackwater - военен, Kinect-съвместим FPS от Zombie Studios

Pinterest LinkedIn +

Шутър от първо лице, базиран на операциите, провеждани от скандалната частна охранителна корпорация Blackwater Worldwide, се разработва за Xbox 360 от Pantierra и Zombie Studios - създателите на Blacklight: Tango Down, и ще излезе на пазара на игри тази есен от 505 Games тази есен.

"Чрез тази игра и свободата, която ви дава Kinect, играчите ще могат да изпитат на гърба си усещането от това да участваш в мисия на Blackwater", казва основателят на компанията, която бе преименувана на Xe Services, след като бившият й президент и четирима други ръководители бяха обвинени в незаконно притежаване и търговия с автоматично оръжие.

Сред акциите, осъществени от Blackwater, са охраната на обекти в Ирак, участието с "отряди на смъртта" в издирване на лидери на "Ал Кайда", тренировъчната подготовка на полицаи в Афганистан, превозване пленени талибани до затвори в Афганистан, в Пакистан и в Узбекистан.

Blackwater ще следва измислен сценарий, който ще отведе играчите в северноафрикански град, който те ще трябва да защитават.

Сподели.