Страховита мистерия забули върха на щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Хорър-трилърът “Silent Hill” е новият филм на французина Cristophe Gans, който веднага след премиерата си оглави американския боксофис. Самият Cristophe не само е режисирал продукцията, чийто прототип са комикс и видеоигра със същото име, но е и нейн сценарист.

В проекта му участват актьорите Radha Mitchel, Sean Bean и Deborah Kara Unger. Сочен от специализираната критика за най-сполучлив филм в своя жанр от началото на годината досега, той вече се радва и на зрителското одобрение. В основата на историята е желанието на млада майка да намери лек за умиращата си дъщеря.
 
Въпреки протестите на мъжа си тя решава да потърси алтернативни методи за лечение, като заведе детето на друго място. При пътуването си те попадат в мистериозния град Silent Hill, където откриват, че странни сили са завзели района. В първоначалното им изумление, дъщеря й изчезва в мъглата, в която е забулена местността. В търсене на изцеление на детето си майка му сключва сделка с демон от Silent Hill, без да предполага, какви ще са последствията. 
 
На втора позиция тази седмица е “Scary Movie 4”, който продължава да държи сериозен зрителски интерес, което в цифри означава – 23 млн. долара чиста печалба за 10 дни на екран. Всичко това беше очаквано предвид комерсиалния успех на предните три филма и желанието на публиката да гледа пародийни филми.
 
Новата история е дело на сценариста Craig Mazin и режисьора David Zucker, които са поверили главните роли на актьорите Anna Faris, Regina Hall и Craig Bierco. Освен тях в комедията специално участие записват Michael Madson, Leslie Nielsen, Charlie Sheen, Bill Pullman и баскетболистът Shaquille O”Neal. Техните персонажи се забъркват в плановете на свирепи извънземни да унищожат Земята. И те дори и не осъзнават, колко изобретателни и опасни са земните жители, в лицето на две млади и непредсказуеми дами.
 
Второто ново заглавие за уикенда е филмът “The Sentinel”. Продукцията е дело  на режисьора Clark Johnson, който въпреки сериозните си постижения зад камерата в последните години, има зад гърба си и 25-годишна кариера на актьор. Заедно с Michael Douglas, който е не само продуцент, но изпълнява и главната роля, са направили стилен криминален трилър, който има всички шансове за бъдещ комерсиален успех.
 
Другите големи имена в лентата са Kiefer Sutherland, Kim Basinger и Eva Longoria. Техните герои неусетно попадат в конспирация, целяща да убие американския президент. За целта в тайните служби е внедрен агент, който със своите ходове предизвиква хаос отвътре в обкръжението на Първия човек в Белия дом. И когато избухва скандал за сексуална връзка на президентшата с един от агентите, а друг е убит, ситуацията излиза извън контрол.  
 
Абсолютният кинохит на пролетния сезон “Ice Age: The Meltdown” продължава да жъне сериозен успех в американския боксофис независимо, че бавно пада в класацията до четвъртото място. Излъчван в 3800 киносалона само в Северна Америка, той е възприеман еднакво добре и в останала част на света. Екипът на анимацията, начело с бразилския режисьор Carlos Saldanha, може да бъде доволен от постигнатите резултати, отнели им месеци неуморна работа. Сценарият в лентата ни запознава с новите приключения на мамута Мани, тигъра Диего, ленивеца Сид и останалите от стадото, след като ледената епоха свършва и започва топенето на ледовете. Всички те трябва да надмогнат животинските си инстинкти и да обединят сили, за да оцелеят в предстоящия потоп. Главните герои са озвучени с гласовете на Ray Romano, Denis Leary, Queen Latifah и John Leguizamo.
 
С едно място надолу, спрямо миналата седмица, пада анимацията “The Wild”. Неин режисьор е Steve Williams, който въпреки липсата на опит зад гърба си е успял да убеди гиганта “Уолт Дисни” да му гласува доверие. За приключенската си комедия той е разполагал със сериозния бюджет от 80 млн. долара. В продукцията участват Kiefer Sutherland, James Belushi и Janeane Garofolo макар и само вокално. Техните герои са жирафа, анакондата, коалата и катерицата, които тръгват на спасителна мисия от Ню Йорк до Африка. По погрешка техния другар малкият лъв от зоологическата градина е изпратен на свобода, където той няма да може да оцелее. Единственият му шанс е неговите приятели да го открият и върнат навреме.
 
Шестата позиция е за комедията “The Benchwarmers”, която е дело на режисьора Dennis Dugan, който има солиден опит в този жанр. Основните персонажи се изпълняват от актьорите David Spade, Rob Schneider, Jon Heder и Jon Lovitz. Продуцент на лентата е актьорът Adam Sandler, който е работил многократно с Dennis Dugan и в други негови филми. Историята в “The Benchwarmers” се върти около трима приятели, които в детството си са мечтали да станат играчи на бейзбол. Години след това тази мечта е на път да стане реалност, когато те правят отбор, който се изправя срещу истински професионалисти. И крайният резултат от срещата е непредвидим.
 
“Take The Lead” е базиран на истинския живот на професионалният танцьор Pierre Dulane и по-специално на годините, в които основава собствена школа. В главната роля е Antonio Banderas, комуто партнират Ray Liotta, Rob Brown и Yaya DaCosta. Режисурата на лентата е поверена на младата Liz Friedlander, която прави дебюта си за Холивуд. До момента тя е градила кариера, като е снимала видеоклипове на звезди от ранга на R.E.M. и Babyface.
 
Сценарият на “Take The Lead” отново е близо до музиката, като акцентът във филма са новаторските идеи, които въвеждат в съвременните танци Pierre Dulane и неговите студенти в танцовата школа. Изненадата за него е, че основните идеи идват от децата, с който работи, а те са доброволци от социална програма за “проблемни” непълнолетни.
 
Осмото място тази седмица е за комедията “American Dreamz”, която влиза на това място веднага след премиерата си. Модерната сатира, със силен ироничен елемент към съвременното американско общество, е дело на Paul Weitz. Освен с режисьорската работа, той се е справил собственоръчно и със сценария и продуцирането на лентата. Главните роли се изпълняват от Dennis Quaid, Hugh Grant, Willem Defoe и Mandy Moore, които са добавили допълнителен колорит към филма. Иронията в разказа се върти около риалити шоу за млади певци, управлявано от манипулативен водещ. За вдигане на рейтинга си дори и американският президент взима участие на финала му, посъветван от приближените си. 
 
Новата продукция на режисьора Spike Lee “Inside Мan” все така се държи в челната десетка на щатския боксофис и с всеки изминал ден постъпленията му нарастват. Заслуга за това има драматичният сценарий на новака Ръсел Геуирц и участието на звездите Denzel Washington, Jodie Foster, Clive Owen и Willem Dafoe.
 
Завръзката във филма се заплита, когато перфектният план за обир на банка пропада и неговият организатор и неговите помощници за обградени от полицията. В рамките на няколко часа започва “война” на нерви между детектив-парламентьор и шефа на бандитите, който държи в сградата 50 заложника. До момента, в които не става ясно, че идването на полицията също е част от плана на бандитите и нещата въобще не са такива, каквито изглеждат.
 
Последната, десета позиция този уикенд в боксофис класацията, базирана единствено на приходи, е за лентата “Friends with Money”.  Излязла на голям екран преди 20 дни, продукцията чак сега влиза в първата десятка. Тя е дело на сценаристката и режисьорка Nicole Holofcener, която има добър опит в правенето на драматични филми.
 
Ролите в продукцията се изпълняват от Jennifer Aniston, Catherine Keener, Joan Cusack и Jason Isaac. Основното действие във филма се върти около три омъжени жени, техните съпрузи и един самотен ерген. Приятелството на този малък кръг е започнало още в детските им години и е подложено на тест от променящия им се социален статус. Техните взаимоотношения и ежедневие все повече се определят от парите, а в някои случаи и от тяхната липса.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода 21 - 23 април:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Silent Hill”

50 $ млн.

20 $ млн.

2. “Scary Movie 4”

45 $ млн.

68 $ млн.

3. “The Sentinel”

60 $ млн.

14 $ млн.

4. “Ice Age” The Meltdown”

80 $ млн.

168 $ млн.

5. “The Wild”

80 $ млн.

22 $ млн.

6. “The Benchwarmers”

33 $ млн.

47 $ млн.

7. “Take The Lead”

30 $ млн.

29 $ млн.

8. “American Dreamz”

17 $ млн.

4 $ млн.

9. “Inside Мan”

45 $ млн.

81 $ млн.

10. “Friends with Money”

10 $ млн.

5 $ млн.

Сподели.