Том Круз начело на Щатския боксофис? - Мисията възможна

Pinterest LinkedIn +

“Mission Impossible 3” на актьора-продуцент Tom Cruise превзе първото място в американския боксофис (US Boxoffice) тази седмица. Дългоочакваният високоскоростен екшън е режисиран от J.J. Abrams, който е третият поред нает да свърши тази задача.

Участвал и в написването на сценария, той и повереният му екип, са разполагали с 150 млн. долара, за да осъществят заснемането на лентата. На изпълнителя на главната роля Tom Cruise партнират и звездите Ving Rhames, Philip Seymor Hoffman и Laurence Fishburne.

В новата мисия на специален агент Хънт влиза преследването на световен терорист, който е известен с това, че оставя след себе си само трупове. Екип от специалисти тръгва по следите му, но той набелязва за следваща цел жената на агент Хънт. И войната между двамата става и на лична основа. 

На второ място отстъпва лидера от миналата седмица “R.V.”. В комедията бизнесмена Боб Мънро търси начин да върне загубеното доверие в себе си от страна на жена си и двете им деца. За целта той наема луксозна каравана и четиримата тръгват на обиколка из Америка.

Зад чистосърдечните му намерения обаче се крият и други планове, които семейството му постепено откриват. Главните роли в лентата се изпълняват от Robin Williams, Cheryl Hines и Jeff Daniels. Режисьор на филма е Barry Sonnenfeld, който е известен с нюха си към комерсиалния успех на всеки свой филм още от времето на дебюта си “The Addams Family” (1991). 

“An American Haunting” е първото ново предложение, което влиза директно на третата позиция в щатския боксофис. Психотрилърът е базиран на истински събития случили се в щата Тенеси през 1820 г., когато семейство е тероризирано от невидими сили в тяхната ферма. Подозирайки млада жена, че е проклела семейството им, те я обявяват за вещица и искат да бъде убита. Това обаче довежда до събития, който карат малкия град да изпадне в страх от случващото се.

Продукцията е дело на младия канадец Courtney Solomon, който не само я е ражисирал, но е е писал сценария и е продуцирал заснемането. Главните персонажи са поверени на актьорите Donald Sutherland и Sissy Spacek .

С място надолу, спрямо миналия уикенд, пада спортната комедия “Stick It”. В нея неконтролируема тийнеджърка е изправена пред опцията да влезе в изправителен дом или да се върне в гимназията под ръководството на треньор по художествена гимнастика. Тя избира второто и, въпреки нежеланието си, започва да работи с няколко момичета върху подготовката им като отбор за голямо състезание.

Напълно различна от тях, персонажът на Missy Peregrym разбира, че живота има и друга гледна точка, различна от нейната. Другите главни роли се изпълняват от Jeff Bridges и Vanessa Lengies. Комедията е дело на Jessica Bendinger, за която това е дебют зад камерата, но с четири филмирани сценария за Холивуд.

На петото място е новият филм на британския режисьор Paul Greengrass - “United 93”. Заснет със скромните 15 млн. долара филм върна вложенията си само за 10 дни и вече е на печалба. Събитията в лентата проследяват истинската драма, която се е случила по време на полета на четвъртия отвлечен самолет на 11 септември 2001 г.

Благодарение на действията на пасажерите самолетът не достига до крайната си точка и плановете на арабските терористи са осуетени. Продукцията е първата засягаща тази болезнена тема за американците, а скоро се очаква и Oliver Stone да направи премиера на неговия “World Trade Center” с Nicholas Cage относно други събития свързани с трагичната дата.

С място нагоре, до шестата позиция, се качи касовият хит на пролетния полусезон - “Ice Age: The Meltdown”, който до момента има натрупана чиста печалба от 103 млн. долара. Забавната анимация продължава пет седмици да провокира зрителите да ходят на кино не само в Америка, но и по целия свят.

Режисираната от бразилеца Carlos Saldanha комедия продължава да следи приключенията на мамута Мани, тигъра Диего и ленивеца Сид и техните приятели в тежките условия на ледената епоха. За тяхна беда ледът се топи и те осъзнават, че ако не побързат, предстоящият потоп ще ги удави. Така стадото тръгва на дълъг преход през долината, като междувременно ги дебнат множество опасности. Актьорите Ray Romano, Denis Leary, Queen Latifah и John Leguizamo са озвучили с гласовете си комедията.

“Silent Hill” на режисьора Cristophe Gans продължава да се радва на стабилен зрителски интерес, което съответно е свързано и с милиони долари постъпления. Работил с години над идеята да осъществи екранизирането на едноименната видеоигра, Gans е имал на разположение 50 млн. долара за реализирането й.

В каста на филма влизат имената на Radha Mitchel, Sean Bean и Deborah Kara Unger. В историята те се борят с демоните на мистериозен град, след като млада майка попада там с болната си дъщеря. Обезсърчена от докторите, жената търси алтернативно лечение за умиращото си дете, но когато намира начин, той се оказва много по-кошмарен от очакванията й. 

Ироничната пародия “Scary Movie 4” този уикенд е позиционирана на осмото  място. Комедията е дело на David Zucker, който освен че е я е режисирал, е продуцирал и целия снимачен процес. Прожектирана в 2500 киносалона в Америка, лентата вече е инкасирала 39 млн. долара само за три седмици откакто е на голям екран. Сценарият изцяло е подчинен на формулата да се подиграва на големи блокбастъри от изминалата година като “Kill Bill”, “King Kong” и “War of The Worlds”.

Основните персонажи във филма са две млади жени и техен приятел, които се борят със свирепи извънземни, целящи да унищожат Земята. Редом до Anna Faris, Regina Hall и Craig Bierco епизодично участие записват Michael Madson, Leslie Nielsen, Charlie Sheen, Bill Pullman и баскетболиста Shaquille O”Neal.

“Hoot” е второто ново предложения за седмицата, което влиза в американския бокофис, базиран единствено на проходи. Негов режисьор и продуцент е 53 годишния Will Shriner, който прави дебют в голямото кино, но има дългогодишен опит в снимането на телевизионни сериали.

Главните роли в комедията се изпълняват от младите Logan Lerman и Brie Larson. Двамата се борят с амбициите на местен бизнесмен да изсече гората и да унищожи една популация на редки горски бухали. В тяхна подкрепа се обявява и бащата на едно от децата и борбата с бюрокрацията започва на всички нива.

Последното, десето място, е за драмата “Akeelah and the Bee”. В нея малко 11 годишно цветнокожо момиче открива призванието си, подкрепяно от директора на училищетео си. Малката Akeelah е унижавана от съучениците си, майка й не се интересува от развитието на детето си, но тя успява да се отличи на училищно първенство по “игра на думи” наречено “Вее“. Усетила умствения потенциал на момичето, училищната управа наема треньор, който да стимулира развието на  уменията й. Така Akeelah се явява на националното състезание по същата игра, което променя не само нейния живот, но и отношението на хората към нея. Главните роли в лентата се изпълняват от Angela Bassett, Laurence Fishburne и малката Keke Palmer.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 5 - 7 май:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Mission Impossible 3”

150 $ млн.

48 $ млн.

2. “R.V.”

55 $ млн.

31 $ млн.

3. “An American Haunting”

14 $ млн.

6 $ млн.

4. “Stick It”

20 $ млн.

18 $ млн.

5. “United 93”

15 $ млн.

20 $ млн.

6. “Ice Age” The Meltdown”

80 $ млн.

183 $ млн.

7. “Silent Hill”

50 $ млн.

41 $ млн.

8. “Scary Movie 4”

45 $ млн.

84 $ млн.

9. “Hoot”

15 $ млн.

3 $ млн.

10.“Akeelah and the Bee”

10 $ млн.

11 $ млн.

Сподели.