Стенли представи новия албум "Чужди тела" на специален концерт

Pinterest LinkedIn +

В петък вечер, на 1 ноември, Стенли представи новия си дългоочакван от 17 години албум "Чужди тела" в препълнения от съмишленици, почитатели, приятели и медии столичен клуб "Music Jam".

Събитието бе открито от издателя на албума Саня Армутлиева и певеца Любо Киров, автор на текста към песента "Чужди тела". На сцената към тях се присъедини поетът Александър Петров, написал стиховете към някои от най-големите хитове в българската музика и автор на текстовете на две от песните в албума.

Публиката видя и специалното видео обръщение от Манчестър на фронтмена на бандата "Hayes & Y" Благо Анастасов, автор на всички 10 песни в албума на Стенли. Непосредствено преди звездата на вечерта да излезе с групата си на сцената се състоя и премиерата на видеото към сингъла "Чужди тела" с режисьор Васил Стефанов.

Стенли стартира с откриващото парче от албума "Бягай от мен", следвано от "Ранен сняг" и пилотния сингъл "Чужди тела", като на сцената му партнираше дъщеря му Никол. Въпреки тежката ангина и все по-трудното говорене между песните Стенли успя да представи не само новите сингли от албума, но и хитовете "Завръщане" и "Обсебен". Музикантът на няколко пъти се обърна към публиката с думите: "... много съжалявам, че се случи така. За мен това е ад...", а над 500-те души в клуба го подкрепяха, като скандираха името му и пееха заедно с него. Заедно с Любо Киров той изпълни песента "Тамагочи" по текст на Наталия Симеонова. Любо Киров призова феновете да аплодират Стенли с думите: "той е артист, който е по-голям от тялото си".

Трогнат и развълнуван от реакцията и обичта, която получи от публиката, Стенли завърши концерта с незабравима акустична интерпретация с глас и китара на песента емблема в творчеството му "Обсебен". Музикантът излезе на сцената в компанията на Димитър Ковачев-Фънки (бас китара), Станислав Вълчев (китари) и на най-новото попълнение на групата – барабаниста Николай Николаев.

Освен изключително емоционалните моменти почитателите на Стенли коментираха много високото ниво на озвучаване, светлини и мултимедия на концерта. В публиката имаше редица представители на музикалния и медиен бизнес, сред които Митко Кърнев от D2, Маги Халваджиян, Ники Кънчев, Жана Бергендорф, Герасим Георгиев-Геро, Косьо Марков от група "Тангра", Славин Славчев и други.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.