Концертът "Между два свята" представя впечатляващ аудио-визуален спектакъл

Pinterest LinkedIn +

На 25 ноември почитателите на класиката и визуалните изкуства ще се насладят на необикновения концерт-спектакъл "Между два свята", който ще потърси космическата връзка между човека и музиката, срещайки яркото присъствие на Паганини с интимния свят на Шопен. В музикален "дуел" на сцената на зала 1 на НДК ще влязат виртуозният цигулар Марио Хосен и швейцарският пианист Адриан Йотикер, които ще противопоставят образите на двамата композитори.    

Музикалният двубой, експресивният и дълбоко задушевен свят ще бъдат допълнени от визуално съдържание, което ще придаде форма на музиката и ще провокира въображението на публиката. Концепцията е дело на Полина Герасимова – автор на поредица аудио-визуални пърформанси и мултимедийно изображение на концерти. След първия им успешен проект "Духът на Паганини" двамата с маестро Хосен се срещат отново, за да създадат впечатляващ музикален спектакъл с неизпълнявани до момента произведения и графичен разказ. "Историята изследва космическия порядък и случващото се в съзнанието на твореца – с помощта на мултимедийни ефекти ще пресъздадем емоциите, провокирани от музиката на две необикновени личности", коментира екипът. За целта на сцената ще бъдат инсталирани мащабни екрани, които ще играят с фигурите на виртуозите и оркестъра, докато преобразяват динамиката на произведенията във въздействащи картини.   

На сцената ще се присъединят и великолепните музиканти на "Камерата Орфика", които ще допълнят автентичното звучене на произведнията на големите композитори. Диригент на оркестъра "Камерата Орфика" (НБУ) ще бъде харизматичният Кристиан Шулц, директор на Виенския симфоничен оркестър. 

Билетите за концерта спектакъл "Между два свята" вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg и на касите в НДК на цени между 30 и 100 лв.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.