Стартира Facebook версията на RISK: Factions

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваната стратегическа социална игра на Electronic Arts RISK: Factions, базирана на култовата настолна игра със зарове и политическа карта на света на Hasbro, в която играчите имат за цел да покорят колкото се може повече континенти, елиминирайки своите противници, стартира във Facebook, привличайки над 80 000 потребители на най-голямата социална мрежа още в първите си 24 часа.

RISK: Factions е първата безплатна адаптация на оригиналната игра, въпреки че играчите са поощрявани да закупуват допълнително съдържание като по-добро оръжие и постройки чрез транзакции.

Макар да е сходна с едноименната игра, издадена в Xbox Live Arcade, PlayStation Network и Steam в периода януари 2010 – март 2011 г., давайки богат избор на игрални раси на играчите, в това число котки, зомбита, роботи и йетита, новата Facebook игра не е буквална тяхна преработка и се отличава с няколко допълнителни режима и функции, съобразени със спецификите на социалната платформа.

Играчите могат да играят както самостоятелно срещу AI, така и в мултиплеър, печелейки най-различни бонуси и точки при всяка победа, които могат да споделят с приятелите си.

Феновете на настолните игри, търсещи други подобни заглавия, адаптирани във Facebook приложения, могат да опитат още Monopoly Millionaires и Scrabble, отново от каталога на EA.

Сподели.