Революция в гейминга! Gaikai се интегрира във Facebook

Pinterest LinkedIn +

Дигиталният сервиз за стрийминг на видеоигри чрез отдалечени сървъри, Gaikai, ще стане достъпен за потребителите на Facebook, които ще могат да играят хитови заглавия директно в своя интернет браузер на адреса на социалната мрежа, без инсталация и подобрения на хардуерната си конфигурация.

Новината дойде от Gaikai по време на конференцията Cloud Gaming Europe. Като начало 800-те милиона потребители на Facebook ще могат да играят демо версии на мултиплатинени игри като FIFA 12, The Witcher 2: Assassins of Kings, Dead Space 2, Dragon Age II, Crysis 2, Mass Effect 2 и др. Този сервиз ще бъде активиран съвсем скоро, заяви изпълнителният директор на Gaikai – Дейвид Пери.

По време на презентацията му е била направена демонстрация на World of Warcraft игра директно в платформата на най-голямата социална мрежа. По думите на Пери редуцирането на стъпките, които човек трябва да направи, преди да може да изиграе дадена игра или нейната демо версия, е ключът към привличането на повече потребители.
"Не карай хората да отиват при игрите, доведи игрите при хората", убеден е човекът, определящ политиката на Gaikai.

По-рано този месец компанията все участие в CES, анонсирайки най-новия се договор за партньорство – с LG Electronics. Той предвижда интегрирането на сервиза, сравняван с дигиталната облачна платформа OnLive, в новите модели LG Cinema 3D TV широкоекранни телевизори на южнокорейския гигант. И ако в момента потребителите на Gaikai могат да играят единствено демо версии, то онези, които се сдобият с такъв телевизор, ще могат да играят пълни версии на някои от най-продаваните игри в момента.

Gaikai стартира като публична бета през февруари 2011 г. с четири демо версии на популярни игри от каталога на Electronic Arts.


Сподели.