Angry Birds атакуват Facebook навръх Св. Валентин

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваната Facebook версия на една от най-популярните неангажиращи видео игри през последните две години – анимационният екшън пъзел Angry Birds на финландското студио Rovio Mobile, издаден първоначално като iOS приложение през декември 2009 г., ще направи своята премиера на 14 февруари 2012 г. – близо половин година след появата й в Google Plus и осем месеца, откакто стана достъпна за потребителите на Google Chrome.

Най-амбициозната и високобюджетна от всички версии на играта, създадени до момента, Angry Birds за Facebook ще се отличава от мобилните портове с много нови функции и логичния, предвид спецификите на платформата, фокус върху социалния елемент.

Потребителите, нетърпеливи да се изкачат по-бързо в ранглистата, ще могат да го сторят, плащайки с реални пари за по-големи, по-силни и по-поразяващи гневни птици, а освен чрез тях, преимущество ще може да бъде спечелено чрез различни явления, като земетресения, например, които обаче също ще са свързани с разходи (цената на един power-up ще бъде $.99). Rovio обещават на потребителите на Facebook "още по-високо качество на анимацията", което ще могат да оценят, играейки на цял екран.

От декември 2009 г. до сега, общият брой сваляния на Angry Birds за всички платформи надминава 500 милиона, от които над 125 милиона са платени.

Сподели.