Обявиха Facebook игра по The Hunger Games

Pinterest LinkedIn +

На 23 март 2012 г. - деня на световната премиера на предварително сочения за блокбъстър sci-fi екшън The Hunger Games с Дженифър Лоурънс, Джош Хъчърсън, Лени Кравиц, Уди Харълсън и Лиъм Хемсуърт, във Facebook ще стартира The Hunger Games Adventures – социална игра, базирана на филма и едноименния бестселър на Сюзън Колинс (съсценарист на филма).

Разработвана от Funtactix – студиото производител на гейм адаптациите на боксофис хитове като Rango и Mission Impossible, играта ще пренесе играчите в света на Панем – държавата, разположена на територията на някогашната Северна Америка, с нейните дванайсет окръга и държащата ги в подчинение столица Капитол. Персонажите от книгата и филма няма да са игрални – играчите ще ги срещат в хода на геймплея, разгръщайки собствената си история и нови и нови територии от Панем.

Както може да се предположи, целта на играчите ще бъде да оцелеят в Игрите на глада - риалити шоу, предавано на живо по телевизията, в което участват по едно момче и едно момиче от всеки окръг (District) на възраст между дванайсет и осемнайсет години.

"Това, което прави феновете на The Hunger Games толкова изключителни, е степента, до която са отдадени на историята и персонажите. Избрахме Funtactix за гейм адаптацията на романа тъй като те са доказали способността си да създават социални игри, базирани на филмови продукции, с необходимото ниво на автентичност и качество, които са от фундаментално значение за феновете на The Hunger Games", казва се в изявлението на Lionsgate по повод анонса на играта.

 

Сподели.