Станислав спечели "Hell’s Kitchen 5", Благой Георгиев триумфира в "Survivor 7", а развръзката в "Ергенът 2" предстои тази вечер

Pinterest LinkedIn +

Амбициозният сладкар Станислав Иванов от Перник е големият победител в сезон 5 на "Hell’s Kitchen" България. 29-годишният кулинар надделя над талантливата Виолета във финала и спечели голямата награда от 100 000 лева.

По време на решаващата вечерна резервация Станислав можеше да разчита на неговите близки приятели и бивши съотборници – Мацоев, Мартин, Васил и Виктор. Завършилата на второ място Виолета от София се представи много добре във финала, но Станислав показа по-добри кулинарни умения и по-силни лидерски качества и си тръгна с титлата „Най-добър готвач за 2023 година“. По време на финала шеф Виктор Ангелов заяви: „Станислав, Виолета, вие двамата показахте, че всеки може да спечели, стига да положи нужните усилия. Така е и в "Hell’s Kitchen", така е и в живота. Вие двамата сте бъдещето. Не само на нашата професия, но и на България!“.

"Hell’s Kitchen" България избра и своя първи звезден победител. Риалити звездата Виктория Капитонова спечели приза, след като представи почти безпогрешно двустепенно меню в звездния финал. На второ място остана Мирослава Профирова, която доби популярност след участието си в „Игри на волята“. Мира впечатли със своята модерна интерпретация на традиционни български ястия, но малки грешки ѝ костваха победата.

Футболистът Благой Георгиев, който демонстрира несломима воля, грабна наградата от 150 000 лева и титлата „Последният оцелял“ в друго телевизионно състезание - "Survivor 7" по bTV. Победата му беше предшествана от напрегнато гласуване на журито, съставено от 13 отпаднали участници. Мнозинството даде своя вот за спортиста, който не се огъна пред изпитанията в Доминикана и демонстрира здрава психика, забележителна физическа сила и отлични социални умения. Близо три месеца, заедно с още 23-ма участници, той се бори с непоносимите жеги, тропическите бури, липсата на храна и стабилен покрив на Карибите. Без да пести сили, Благой се хвърляше през глава в изпитанията по суша и вода, и достойно понесе дългата и мъчителна изолация на Острова на отшелника.
Благой Георгиев

Още със стъпването си в екстремното риалити футболистът се открои като лидер и създаде силна, лоялна коалиция. При обединението на двете племена той обаче изгуби позиции и беше изгонен на Острова на отшелника - самотното парче земя, на което малцина успяват да издържат. Благой не само не се предаде, а спечели серия битки за оцеляване и получи уважението на съперниците си. „Минах през доста тежки моменти. Да стигна до финала ми помогна само вярата ми и мисълта за моите деца. Исках да им дам добър пример, заради тях се борих докрай“, каза развълнувано спортистът. Футболистът благодари на всички, с които вървя към целта и сравни победата си в Survivor със спечелването на Шампионската лига.

Благой стигна до последната права заедно с още петима непоколебими участници - студентката Ермина Боянова, дизайнера Едис Пала, финансовия представител Данаил Стоянов, гемолога Светослав Славчев и певицата Татяна. Всички те влязоха в директни елиминационни сблъсъци за бързина, баланс и ловкост, а накрая се изправиха пред класическото за Survivor изпитание - палене на огън с кремък. Един по един в игрите отпадаха Татяна, Едис и Светослав, след което се присъединиха към журито, натоварено с тежката задача да посочи победителя.

Емоционална се очертава развръзката и в романтичното риалити „Ергенът". След драматичните събития, които разтърсиха имението на любовта през последните седмици, световноизвестният виртуоз Евгени Генчев е изправен пред най-трудното си решение до този момент – да избере своя спътница в живота измежду Елена и Валерия. Последна преди големия финал отпадна Микаела.

От 25 жени, с които имах възможност да се запозная в това приключение тук, с Елена, Микаела и Валерия успяхме да постигнем най-голяма близост и да създадем най-силна връзка. И трите са изключително различни, но същевременно притежават много ярка индивидуалност, чар и красота. Изборът ми не е труден, а направо невъзможен. Бурята от емоции, която и трите предизвикват у мен, заглушава и разум, и ум... дори сърцето", споделя Евгени на прага на съдбоносния си избор.

В предпоследния епизод в сряда в имението бяха поканени най-близките хора на трите момичета, за да им окажат подкрепа и да им дадат съвет. Пред майка си и най-добрата си приятелка Елена призна, че е влюбена както никога досега, а Микаела не сдържи емоциите си от сантименталния жест, който доведеният ѝ баща направи специално за Евгени. Валерия беше посъветвана от майка си да остави на по-заден план каузата си, ако иска наистина да задълбочи отношенията си с пианиста. 
Микаела и семейството й

Евгени отведе и трите претендентки на вълнуващи индивидуални романтични срещи из най-красивите кътчета на Средиземноморието, а в края на вечерта зрителите станаха свидетели на последната за сезона Церемония на розата, белязана от тъга и разочарование, след като музикантът обявява решението си да се раздели с Микаела на крачка от големия финал.

Развръзката във втория сезон на „Ергенът" предстои днес (18 май) със специален тричасов епизод от 20:00 до 23:00 ч. в ефира на bTV. Тогава в имението на любовта ще пристигнат родителите на Евгени, които ще се запознаят с двете участнички, стигнали до заключителната фаза в надпреварата за сърцето на техния син.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.