"Стани богат" тръгва по БНТ

Pinterest LinkedIn +

Новината, че БНТ възражда култовото телевизионно шоу "Стани богат", вече остаря, но мистериите около предаването все още не спират да измъчват феновете му.

От националната медия все още не са обявили кога точно ще стартира играта, а още по-любопитният въпрос – кой ще бъде водещият – стана повод за редица спекулации по темата. Засега единственото сигурно нещо като че ли е, че емблемата на шоуто Ники Кънчев няма да се завърне на стола на водещия.

Според непотвърдена информация най-вероятно новото лице на "Стани богат" ще бъде Димитър Павлов. Но като наследник на Кънчев се сочат и други популярни имена като тези на актьорите Владимир Пенев и Юлиян Вергов, на певеца Орлин Горанов, на Драго Симеонов и Любен Дилов-син. Официална информация по въпроса засега липсва.

Димитър Павлов е популярен като радиоводещ от ефира на "Ретро радио", но има и телевизионни изяви като новинар в "Евроком", като водещ на лайфстайл предаването "Мармалад" по bTV, а преди това и като водещ на телевизионните предавания "10-те най", "Форт Бояр", "Dansing Stars" и др. 

Историята на предаването "Стани богат" датира от 4 септември 1998 г., когато в Англия е излъчен първият епизод на телевизионната игра. Тя бързо набира популярност и в други страни като САЩ, Русия, Германия, Австралия, Гърция, като в повечето от тях е популярна с името "Кой иска да бъде милионер?". Играта се превръща и в основа за сюжета на драматичния филм "Беднякът милионер" на режисьора Дани Бойл.

В България "Стани богат" с водещ Ники Кънчев се излъчва от 2001 г. до 2014 г. по Нова телевизия. Сега БНТ подновява шоуто, а желаещите да участват в него трябва да попълнят въпросник, публикуван на сайта на обществената медия.
Сподели.