Фалстарт за новия "Стани богат": Участник се чуди откъде изгрява слънцето

Pinterest LinkedIn +

"Сигурна съм, че знам откъде изгрява слънцето, просто не мога да се сетя в момента", оправда се участничка във възроденото от БНТ предаване за умници "Стани богат".

Александрина Иванова от Дупница трябваше да отговори на въпроса "В коя от столиците слънцето изгрява най-рано: Анкара, Тбилиси, Душанбе, Техеран?". В опит да ù помогне водещият Михаил Билалов реши да я насочи с въпроса "Откъде изгрява слънцето", което обаче още повече обърка състезателката. Тя обяви, че понеже е чувала за "западно сияние", би трябвало слънцето да изгрява от запад.

В крайна сметка с помощта на публиката тя даде верния отговор, но Билалов явно беше решил да ù даде урок по география, с което съвсем смути и без това обърканата състезателка и тя заяви, че Анкара е столица на Гърция.

За да се разтовари от напрежението, тя изпя част от песен на Бионсе, но за съжаление с разсъжденията си по следващия въпрос, свързан с изкуствения интелект, дупничанката успя да удари дъното и отпадна от състезанието.

Видеото с участието на Александрина, излъчено на 10. 04., бързо се превърна в хит в мрежата за видеосподеляния YouTube, а коментарите под него са не само присмехулни, но и откровено съжалителни. "Честно казано, ми стана мъчно. Много добре знам колко много е деградирало българското образование и българското общество като цяло. Тази е пълно отражение. Как е възможно?! Как може?!", написа един от потребителите.

Остава въпросът дали това смехотворно участие се дължи на занижени критерии към участниците в предаването за интелектуалци, или се касае за по-дълбоки проблеми, свързани с образованието и общото ниво на интелигентност на нацията.

Световноизвестното телевизионно предаване "Стани богат" се излъчваше в периода 2001 г. до 2014 г. по "Нова телевизия" с водещ Ники Кънчев. БНТ възроди формата на 1 април 2018 г.  След излъчването на епизода програмният директор на телевизията се пошегува във Фейсбук, че може би трябва да прекръстят предаването "Стани за смях".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.