Захари Бахаров и Александър Сано в нов сериал по БНТ

Pinterest LinkedIn +

Утре започват снимките на новия български сериал на "Денят на бащата", който ще бъде излъчван по БНТ, информираха ни от Националната медия.

В главните роли зрителите ще видят звездата от "Под прикритие" Захари Бахаров и актрисата Весела Бабинова, позната от филма "Вездесъщият" и театралните постановки "Хамлет" и "Нощна пеперуда". 

В поредицата участват още Глория Петкова, Лидия Инджова и още един любим актьор от хитовия сериал на обществената телевизия "Под прикритие" – Александър Сано. "Денят на бащата" ще бъде дебютният филм за най-младия член на актьорския състав – Патрик Шон Хенсън, избран след широк кастинг.

Серийният филм "Денят на бащата" е социална драма, базирана на истински случаи. В шест епизода ще бъде разказана историята на разпадащо се семейство и болезнените последствия, с които един развод бележи живота на родителите и техните деца. Сюжетът проследява светлите и трудните дни в съвременното българско семейство. Той обхваща проблеми, свързани с детското отчуждение, родителската отговорност, травмите в ранна възраст и с негласната практика бащите да бъдат лишавани от право на попечителство.

Филмовият проект се реализира от изпълнителния продуцент Мартичка Божилова и опитните сценаристи Теодора Маркова и Георги Иванов, познати с работата си в криминалната поредица "Под прикритие" и филма "Дъвка за балончета", където работата им беше оценена със "Златна роза" за най-добър сценарий на фестивала във Варна. Режисьор е Павел Веснаков, носител на международни фестивални награди и с доказан опит в телевизионните сериали (две награди "Златна роза" за късометражно кино и голямата награда за късометражен игрален филм в Клермон-Феран за филма "Чест"). 

Проектът вече попадна в селекцията на най-престижния преглед на световната продукция на сериали "Serie Series" във Фонтенбло (Франция) в края на месец юни 2017 г. и за представяне на фестивала във Венеция през есента. 

Камерата на оператора Александър Станишев ще се завърти в центъра на София в 11:00 часа в сряда (10 януари). Първата снимачна площадка ще бъде изградена на ъгъла на улиците "Цар Симеон" и "Сердика".

Сподели.