S.T.A.L.K.E.R. 2 няма да се случи, Vostok Games (екс GSC Game World) обявиха Survarium

Pinterest LinkedIn +

Украинското студио GSC Game World вече не съществува, а S.T.A.L.K.E.R. 2 няма да види бял свят, тъй като работата по играта е спряна. Въпреки това новините за феновете на FPS сериите, базирани на научнофантастичния роман "Пикник край пътя" на братята Аркадий и Борис Стругацки и филма Сталкер на Андрей Тарковски, не са само лоши.

Целият екип, работил по S.T.A.L.K.E.R. 2, сега е част от новосформирано студио на име Vostok Games, което вече си е осигурилo нужното финансиране за своя първи проект – free-to-play MMO игра, наречена Survarium.

Въпросната игра се явява духовен наследник на Shadow of Chernobyl, Clear Sky и Call of Pripyat и ще асимилира голяма част от идеите и атмосферата, около които е била изградена S.T.A.L.K.E.R. 2.

Vostok Games описват Survarium като още по-амбициозна игра и "нещо повече от MMO", като и в нея, подобно на S.T.A.L.K.E.R. 2, акцентът в геймплея ще бъде поставен върху сблъсъка "природа срещу технологии", а действието ще се развива в постапокалиптичен свят.

Survarium ще бъде захранвана от собствената технология на Vostok Games - Vostok Engine, и ще излезе за PC в края на 2013 г. "Концепцията зад Survarium е следваща стъпка в еволюцията на идеята от S.T.A.L.K.E.R., по която работихме през последните десет години", обяснява продуцентът на новата игра, Руслан Диденко.

S.T.A.L.K.E.R. 2 е спряна, тъй като студиото така и не е успяло да си осигури нужните му права върху използваната интелектуална собственост.

Сподели.