Activision обявиха FPS игра по Walking Dead за Xbox 360, PS3 и PC (Тийзър трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Почти едновременно с изявлението на Telltale Games, че възнамеряват да продължат да произвеждат игри по хорър сериите The Walking Dead и след края на настоящата си поредица, Activision обявиха, че ще издадат FPS адаптация на заглавието.

Въпросната се разработва от Terminal Reality – студиото за мултиплатформената Ghostbusters: The Video Game от 2009 г., за Xbox 360, PlayStation 3 и PC, и все още няма официална дата на издаване. За разлика от поредицата на Telltale, базирана на комикс сериите на Робърт Къркман, The Walking Dead Video Game на Terminal Reality ще представлява адаптация на телевизионното шоу на AMC.

Играчите ще влязат в кожата на Дарил Диксън и заедно с неговия брат Мърл ще се отправят към Атланта, вярвайки, че там ще намерят единственото сигурно убежище. Геймплеят на играта представлява микс от екшън и стелт (използване на укрития както за избягване на контакт с неприятеля, така и за издебването и атакуването му от засада), с фокус върху мениджмънта на ресурси и изборите, които играчът прави при среща с NPC (определяйки дали въпросните персонажи ще окажат помощ или ще попречат на братята Диксън).

Издаването на The Walking Dead Video Game е планиран за 2013 г.

Сподели.