Activision обявиха Call of Duty Online (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Безплатна, браузер базирана игра от поредицата Call of Duty, и по-конкретно от Call of Duty: Modern Warfare, ще бъде издадена в Китай по-късно тази или през 2013 година. Озаглавена е Call of Duty Online и се разработва от Raven Software (Singularity) и Activision Shanghai от две години, а вече е факт дебютният й трейлър.

Както повечето free-to-play игри, CoD Online ще генерира печалби чрез микротранзакции -заплащайки с реални пари, играчите ще могат да ъпгрейдват оръжията и екипировката си, и да се сдобиват с пъркове.

Както персонажите, така и тяхното бойно снаряжение ще могат да се променят в детайли според вкусовете и нуждите на играчите. Activision обещават на потребителите голямо разнообразие от игрални режими, карти и специални операции, базирани на вселената на Modern Warfare, като се очаква освен познатите модове, CoD Online да включва и нови.

Проектът се финансира съвместно от Activision и китайската инвестиционна компания Tencent, което предполага, че заглавието изобщо няма да излезе на западните пазари или поне не скоро. В този дух е и изявлението на изпълнителния директор на Activision Blizzard, Боби Котик, в което се казва: "Изключително се вълнуваме от партньорството си с Tencent и възможностите, които предлага китайската гейм индустрия. За нас Китай е една от най-атрактивните локации в света в бизнес план".

Сподели.