Final Fantasy 7 излиза отново за PC с нови функции

Pinterest LinkedIn +

Final Fantasy 7 действително ще излезе отново за PC и то съвсем скоро, потвърдиха Square Enix. Информация изтече преди няколко дни, а вече е факт и официалният сайт на играта, според който рилийзът й предстои "скоро".

Пак от там става ясно, че новата Final Fantasy 7 за PC (която изглежда няма да е HD римейк) ще включва 36 нови постижения за завоюване, както и нова функция, наречена Character Booster, чрез която играчите ще могат с един клик да вдигат HP, MP and Gil нивата си до максимума им.

В допълнение към това, играчите ще могат да споделят с приятелите си своя профил онлайн и да съхраняват прогреса си в cloud, позволяващ стартирането й от последния запазен архив върху други компютри. Новата Final Fantasy 7 за PC ще може да бъде закупена само от търговската платформа на Square Enix като се очаква цената й да е около $12.

Издадена за първи път през 1997 г., играта, чието оригинално заглавие на японски е Fainaru Fantajī Sebun, постига незабавен комерсиален успех, като към май 2010 г. продажбите й в световен мащаб надхвърлят 10 млн. копия (бестселър No.1 на поредицата).

Днес Final Fantasy 7 е считана за една от игрите, допринесли най-много за популяризацията на ролевия жанр извън японския пазар, и често намира място в all-time класации – както такива, генерирани от феновете, така и от критиката.

Сподели.