Death Rally се завръща за PC в ремастериран вид

Pinterest LinkedIn +

Култовият top-down екшън рейсър Death Rally отново ще бъде издаден за PC на 3 август, като този път Remedy Entertainment ще предоставят на играчите преправената версия на играта, издадена през 2011 г. за iOS.

Контролният й сет и камерата са конфигурирани специално за PC, а сингъл и мултиплеър режимите на играта споделят една и съща кариера, с добавено едно ново трасе – Savo.

iOS портът на Death Rally бе извършен от Mountain Sheep - производителите на популярния iOS сървайвъл Minigore, които са участвали и в създаването на предстоящия PC римейк. Той изби вложения за осъществяването му бюджет още в първите три дни след появата му в iTunes, като към момента е свален над 1.8 млн. пъти, а през март 2012 г. излезе и за Android.

Както и в оригиналната игра, в тази версия епизодични роли изпълняват различни популярни персонажи от други игри като Barry Wheeler от Alan Wake (също на Remedy), John Gore от гореспоменатата Minigore на Mountain Sheep, Mighty Eagle от Angry Birds (на Rovio, които също като Remedy са финландска компания) и Duke Nukem, който участва и в оригиналната игра. Death Rally ще може да бъде закупена от Steam и ще струва $10.

Сподели.