Задава се още един FPS от създателите на Sniper: Ghost Warrior

Pinterest LinkedIn +

Полското студио City Interactive, чието портфолио включва заглавия и серии като Chronicles of Mystery, Farm Frenzy и Sniper: Ghost Warrior, обяви следващата си игра - World of Mercenaries.

Детайлите около сюжета и спецификите на проекта засега са оскъдни, но са известни някои от най-важните от тях – играта ще в FPS жанра, разработва се върху Unreal Engine 3 и ще бъде безплатна за игра.

На този етап City Interactive не разкриват дори ориентировъчна дата на издаването й, но планират да започнат бета тестването й при закрити врата съвсем скоро.

"Затворената бета програма ще бъде интегрална част от производствения процес на World of Mercenaries, тъй като наша основна цел е да създадем игра, създадена от, за и с истински FPS фенове", коментира изпълнителният продуцент на заглавието Богдан Опреску.

Засега от City Interactive са разпространили само няколко концептуални рисунки, а появата на първите геймплейни кадри и пилотен трейлър предстоят, но от студиото обещават на играчите "впечатляващи графики, плавни контроли, система за индивидуална настройка на оръжията и фокус върху отборната игра".

World of Mercenaries не е единственият проект, по който поляците работят в момента. Още миналата година те привлякоха ветеранът в индустрията Стюарт Блек (екс  Codemasters), с когото разработват още един шутър от първо лице - Enemy Front, чието действие ще се развива по време на Втората световна война.

Сподели.