Vanguard: Saga of Heroes става free-to-play

Pinterest LinkedIn +

Пет години и половина след появата й, масовата онлайн мултиплеър фентъзи ролева игра Vanguard: Saga of Heroes ще премине към популярния free-to-play модел, обявиха от Sony Online Entertainment. Това ще се случи през лятото, като за момента липсва конкретна информация за новата схема на монетизация на заглавието.

Saga of Heroes се появи на бял свят в първите дни на 2007 г., но само за няколко месеца първоначалният брой на активните потребители, възлизащ на 130 000 (при 240 000 изкупени копия), спадна на 40 000, а през 2009 г. земите на Telon почти напълно се обезлюдиха.

Разработка на Sigil Games – независимо студио, сформирано от бивши ветерани на SOE, работили по EverQuest, Vanguard стана IP на SОЕ само четири месеца след премиерата й с пълното усвояването на Sigil Games от корпорацията.

По думите на Анди Сайтс – човекът, който ръководи екипа, работещ по Vanguard в момента, играта ще се трансформира във f2p по модела на EverQuest и DC Universe Online. Това означава, че потребителите, които досега са заплащали за нея, ще бъдат привилегировани, а всички останали ще бъдат насърчавани да се сдобиват с ексклузивно съдържание и екстри чрез микротранзакции.

Сайтс обещава също много по-чести ъпдейти с подобрения и ново съдържание от преди и разкрива, че екипът, работещ по играта, ще стане по-многочислен. Първият такъв ъпдейт от месец декември насам ще се появи още в края на тази седмица.

Повече информация за него може да бъде намерена в официалния сайт на играта, а своите предложения за това какви промени искат да видят във Vanguard феновете могат да дадат в нейните форуми.

Сподели.