Обявиха MechWarrior Tactics – free-to-play походова стратегия

Pinterest LinkedIn +

Компаниите Roadhouse Interactive и A.C.R.O.N.Y.M. Games обявиха предстоящото издаване на free-to-play походова тактическа бойна игра, чието действие ще се развива в BattleTech вселената, озаглавена MechWarrior Tactics.

Играта ще бъде издадена по-късно тази година единствено за PC от новосформираната канадска компания Infinite Game Publishing, профилирана в публикуването, маркетинга и продажбата на free-to-play игри онлайн.

На този етап MechWarrior Tactics все още няма трейлър, но има официален сайт, в който може да бъде видян един единствен кадър от нея, както и да бъде извършена регистрация.

От публикуваното в него съобяение става ясно, че действието в играта ще се развива в началото на 3000-та година, а играчите ще бъдат поставени в ролята на командири на елитна армия от бойни роботи, всеки от които ще може да бъде конфигуриран да изпълнява специфична роля в мащабни мека битка срещу вражеска армия.

Производителите обещават впечатляваща с визията си околна среда и уникални онлайн функции, в това число асинхронни битки (ще могат да се провеждат едновременно по-няколко битки с различни играчи от цял свят), система за повторения, глобални ранглисти, провеждането на ранкинг игри с различни възнаграждения и др.

Сред акцентите в геймплея ще бъде добиването на ресурси и колекционирането на части, чрез които играчите да подготвят своите роботи за следващата онлайн битка. Този процес най-вероятно ще може да бъде ускорен чрез закупуването на различни ъпгрейди и нови оръжия с истински пари.

Сподели.