Rad Soldiers, следващата игра на Splash Damage (Brink), ще е iOS походова стратегия (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Британското независимо студио Splash Damage, чието име се свързва преди всичко с FPS жанра и заглавия като Wolfenstein: Enemy Territory, Enemy Territory: Quake Wars и Brink, ще направи своя iOS дебют това лято, като "изневерява" на само на платформите, за които произвежда досега, но и жанра.

През юни за iPhone, iPad и iPod Touch ще излезе Rad Soldiers – free-to-play (безплатна) походова стратегия, вдъхновена визуално от култовия шутър от първо лице на Valve - Team Fortress 2.

Озаглавена първоначално Rad Tactics в съзвучие с акцента в геймплея на играта, поставен върху тактическите решения, Rad Soldiers ще предложи на собствениците на мобилните устройства на Apple както сингълплеър кампания, така и асинхронен мултиплеър.

Във втория случай играчите ще могат да играят паралелно няколко сесии, да излизат от играта, а когато се върнат обратно, да видят реакцията на всеки от опонентите си. Действието ще се развива в Лондон, а останалото се подразбира от заглавието – поради опасност от радиация, мегаполисът е обезлюден и няколко групировки от наемници се борят за надмощие и контрол над стратегически позиции в града.

Централна фигура в разработката на Rad Soldiers е дизайнерът Ед Стърн – един от ветераните в Splash Damage, като студиото планира да продължи да добавя съдържание към играта и след рилийза й.


Сподели.