ЕА обявиха free-to-play "амбициозна" мобилна игра по The Simpsons

Pinterest LinkedIn +

Най-дълго излъчваното анимационно шоу в историята, The Simpsons, ще бъде адаптирано във free-to-play мобилна игра, която се разработва от Electronic Arts както за iOS, така и за Android опериращи устройства.

Двете версии ще излязат по различно време – до няколко седмици с играта, озаглавена Simpsons: Tapped Out, ще могат да се сдобият потребителите на iPhone и iPad. Android версията ще се появи няколко месеца по-късно.

Историята в Simpsons: Tapped Out започва с поредния безобразен акт на Хоумър – главата на семейство Симпсън, работещ като инспектор по сигурността на сектор 7G в атомната централа в Спрингфийлд, заличава града от картата посредством ядрена експлозия.

Съгражданите му обаче остава съвсем невредими и се нуждаят от помощ за възстановяването на китното градче, родено във въображението на Мат Грьонинг. Именно в тази мисия ще се включат играчите, изпълнявайки задачите, поставени им от различните членове на семейство Симпсън.

Първата от тях ще бъде да помогнат на Лиса в разчистването на останките от експлозията. В последствие в геймплея ще се появят и всичките й роднини, както и второстепенни герои от сериала като Ханс Молман и Дъфман. Играчите, които предпочитат да изиграят играта без да заплащат наистина нищо, ще могат да го направят, обещават от EA.

Желаещите да прогресират по-бързо независимо от цената също ще бъдат удовлетворени – както повечето free-to-play игри, Tapped Out ще поддържа in-game микротранзакции за ъпгрейди срещу реални пари.

Компанията определя Simpsons: Tapped Out като един от най-амбициозните си и скъпи проекти за мобилните платформи, за което свидетелстват и кредитите на играта – освен сценаристите на шоуто, за осъществяването й са привлечени и актьорите, озвучаващи отделните персонажи във филма.

Сподели.