Square Enix обяви платформър по Scarygirl за PC, Xbox 360 и PlayStation 3

Pinterest LinkedIn +

Героинята на австралийския илюстратор и автор на графични новели Nathan Jurevicius, Scarygirl, ще се отправи на опасно приключение в собствена видео игра в платформения жанр, която ще излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 съвсем скоро.

Озаглавена просто Scarygirl, играта се разработва от създателите на Ricochet HD – TikGames, и ще бъде издадена от Square Enix най-напред в Xbox Live Arcade – на 18 януари, седмица по-късно и в PlayStation Network, а още няколко дни или седмици след това – и за PC. Облечена като пират и въоръжена с кука в края на пипалото, заместващо едната й ръка, Scarygirl ще се отправи на път, целейки да открие мистериозния мъж, появяващ се в сънищата й.

В хода на пътешествието си в своя мрачен и психиделичен свят момиченцето ще се сдобие с нови придобивки и умения, а в случай, че бъде играна в поддържания локален кооперативен режим, приключението й ще бъде споделено от нейния приятел – кунг-фу заекът Bunniguru.

По Skarygirl вече има създадена Flash игра, достъпна в официалния сайт на героинята, която е централен образ и в предстояща кино продукция. Подвързана с твърди корици, графичната новела за Scarygirl може де бъде закупена за $35.

Сподели.