Square Enix се разраства, инвестира в нови Hitman игри

Pinterest LinkedIn +

Базираната в Токио интернационална гейм компания Square Enix се подготвя да отвори ново студио в Монреал, Канада, в което ще бъдат открити 150 работни места и произведена шестата игра от хитовия стелт екшън франчайз на IO Interactive Hitman. Петата, Hitman: Absolution, е в процес на разработка в датското студио и ще се появи през 2012 г.

Освен в Square Enix Montreal, създателите на Final Fantasy и Dragon Quest сериите ще инвестират и в Eidos Montreal, чиято най-скорошна продукция, Deus Ex: Human Revolution, стана най-продаваната игра в САЩ за месец август. В студиото ще бъдат открити още 100 работни места, а освен по следващите игри от поредиците Deus Ex и Thief, в него вече е започнала работа по трета, необявена официално към момента игра.

Ресурсите на Eidos Montreal също ще бъдат впрегнати в производството на нови Hitman игри, което провокира спекулациите, че Square Enix ще заложат на бизнес модела на Activision с Call of Duty сериите, които издават нова CoD игра всяка година, тъй като производството им се осъществява в различни студиа - Infinity Ward, Sledgehammer и Treyarch.

Преди броени дни Epic Games обявиха, че са сключили договор с японската компания, давайки й лиценза върху Unreal Engine 3 за няколко бъдещи продукции. Square Enix вече имат една издадена игра, изградена върху технологията на Epic – ролевата The Last Remnant.

"Нямаме търпение да видим по какъв начин Square Enix ще впрегнат мощта на Unreal Engine 3 в своите красиви персонажи, завладяващи истории и фантастичен геймплей", казва се в изявлението на Epic Games. Кои от предстоящите заглавия на Square Enix ще бъдат захранвани от Unreal Engine 3 предстои да стане ясно.


Сподели.